Οι τίτλοι αρχής για το 29ο κάμπινγκ Antinazi zone – YRE (Youth against Racism in Europe). που θα λάβει χώρα στο νησί της Κεφαλλονιάς, πέφτουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Αργοστόλι θα συμβαίνει κάτι μαγικό. Μικροί, μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συζητήσεις, εργαστήρια κι άλλα δρώμενα, που θα αφορούν την ανάγκη αντίστασης σ’ έναν κόσμο που  βρομάει φασισμό και μισαλλοδοξία.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και συναυλίες, προβολές, πάρτι, ενώ οι κατασκηνωτές θα κάνουν διαλείμματα στο αυτοδιαχειριζόμενο bar και κουζίνα και οι μικροί φίλοι στο παιδικό στέκι που έχει δημιουργηθεί. Οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ είναι πολλές και αφορούν τη Χρυσή Αυγή και το τι μέλλει γενέσθαι με τη δίκη, την άνοδο της ακροδεξιάς εν γένει και με ποιον τρόπο θα φτιάξουμε μια μια ανθρώπινη κοινωνία.

Η ανάγκη οργάνωσης ενός όσο πιο μαζικού κι ενωμένου αντιφασιστικού κινήματος είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Βρισκόμαστε μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, μια δίκη από το μηδέν που μπορεί να φέρει αποφυλακίσεις και μείωση ποινών στους καταδικασμένους πρωτόδικα Χρυσαυγίτες. Βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία πατριωτικών κομμάτων από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ακόμα και τον Ηλία Κασιδιάρη, καταδικασμένο για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Βρισκόμαστε μπροστά σε πληθώρα ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα. Βρισκόμαστε μπροστά σε παραφυάδες της Χρυσής Αυγής, όπως η Propatria, που φαίνεται πως εξακολουθούν να έχουν δράση.

Δεν πρέπει να βλέπουμε ως κάποιους γραφικούς τους φασίστες… Ο φασισμός βρίσκει νέους τρόπους να εισέρχεται στην κοινωνία και πρέπει να μην υπάρχει εφησυχασμός.

Για πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα του κάμπινγκ και για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.