«Ο καθένας σήμερα βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Έλεος με την υποκρισία», τόνισε ο κ. Παφίλης σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ παρακολουθούταν το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παφίλης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Γι΄αυτό ΚΚΕ δαγκωτό. Γιατί αν κατι μπορεί να κερδίζει ο λαός είναι όταν είναι δυνατό το ΚΚΕ».

Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση τονίζοντας ότι υπερψηφίζει την πρόταση μομφής, «καθώς την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια».

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή η μομφή, όμως, δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του.

Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης. Όμως, η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό.»