Προκήρυξη της «Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες, βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ενός από τους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο αφορά την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε η «ΟΛΑ» στα γραφεία του ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η προκήρυξη, σε μορφή PDF, βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 42χρονου συλληφθέντα, ενώ από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:32, ενώ λίγες ώρες αργότερα στις 00:46, το ίδιο κείμενο αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia.

Παρ’ όλα αυτά δεν προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα ότι το κείμενο αναρτήθηκε από τον 42χρονο. Επίσης το αναρτημένο κείμενο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν φέρει μεταδεδομένα, και είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο» και παράλληλα η ΕΛΑΣ αναφέρει πως «οι έρευνες συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει ότι σε σπίτι στο Κουκάκι το οποίο φέρεται να νοίκιαζε ο 42χρονος, βρέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και σφαίρες για καλάσνικοφ, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για διακεκριμένη οπλοκατοχή και να κρίνεται προφυλακιστέος.

Συλλήψεις στην Αττική από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς στο σπίτι που συνελήφθησαν, βρέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία μετά από εξέταση όμως προέκυψε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε καμία έκνομη ενέργεια.

Δίωξη για κακούργημα στον έναν από τους συλληφθέντες της αντιτρομοκρατικής

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής δήλωναν στο CNN Greece «βέβαιοι» για συμμετοχή των τριών συλληφθέντων στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Στην πραγματικότητα όμως κανένα στοιχείο από αυτά που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί, δεν δείχνει με βεβαιότητα «τρομοκρατία» για τους τρεις.

Προφυλακιστέος ο ένας συλληφθέντας της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής