Μετά τη ρατσιστική στοχοποίηση Μπογδάνου σε παιδιά μεταναστών, ακόμα ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε ρατσιστική τοποθέτηση. Καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra24, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε κυνικά: «Αν ήταν στο Κολωνάκι να έχουμε σε σχολείο σε τάξη 30 ατόμων 28 Γερμανούς, θα σας έλεγα δε θα το ήθελα. Είναι κατανοητό;».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση στην υπόθεση Μπογδάνου, μετά από προκλητική σιωπή δυο ημερών, χαρακτήρισε απλώς «λάθος» την ανάρτησή του γαλάζιου βουλευτή, που αναπαρήγαγε τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών. Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Θυμίζουμε πάντως στην περίπτωση Γεωργιάδη πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιδίδεται σε ρατσιστική φρασεολογία. Μπορεί τώρα να μιλά με θαυμασμό για τον σπουδαίο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά στο παρελθόν τον αποκαλούσε «Ακενοτούμπο». Στην περίπτωση Μπογδάνου, επίσης, έσπευσε να τον στηρίξει. Τον Ιανουάριο του 2020, αλγεινή εντύπωση είχαν προκαλέσει τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης περί «αλλοίωσης της χώρας», τη στιγμή που ενημερωνόταν για τραγικό ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες στους Παξούς.

Αίσθηση, τέλος, έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα και οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη αναφορικά με την κυβέρνηση.«Ποιος πατέρας δεν είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει τα παιδιά του, άτακτα ή λιγότερο άτακτα, σήμερα να είναι οι βασικοί πυρήνες μιας κυβέρνησης;», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μεταξύ άλλων και για τον Γεωργιάδη, καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης που θεωρεί πως ασκεί μία κεντροδεξιά πολιτική.