«Στη λεωφόρο Μεσογείων μέχρι χτες το μεσημέρι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα. Εκεί υπάρχουν 20 μεγάλα νοσοκομεία, πολλά εφημερεύουν. Ήταν αδύνατη η πρόσβαση των ασθενών, καθώς και η προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού. Υπάρχει προσωπικό που δουλεύει σερί τέταρτη βάρδια, δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου, δεν έχει πάει σπίτι του», συνέχισε.

«Κι εμείς το ίδιο κάναμε μέσα στα νοσοκομεία», υπογράμμισε εξάλλου σχολιάζοντας τις εικόνες στρατιωτών να σκάβουν στο χιόνι με φτυάρια και αξίνες για να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα στην Αττική Οδό. «Δεν φρόντισαν, ο Δήμος, η Περιφέρεια, εντός των νοσοκομείων να υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, να καθαρίσουν. Αποτέλεσμα ήταν π.χ. στο “Σωτηρία” να μην μπορούν να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα φαγητό στους ασθενείς».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε, «παραδέχθηκε χτες ότι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα το “Σωτηρία”. Τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν γεννήτριες, έχουν ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται οξυγόνο. Το “Σισμανόγλειο” ακόμη αυτή τη στιγμή για να πάει κανείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών χρειάζεται αλυσίδες. Και το ασθενοφόρο, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς μέσα, ούτε στα Επείγοντα, μόνο με αλυσίδες. Το “Παίδων Πεντέλης” είναι χιονοδρομικό κέντρο … εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα … εφημερεύει το νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι. Αναβλήθηκαν εκ νέου σήμερα τα ραντεβού εμβολιασμών. Πώς επιλέχθηκε και με τι κριτήρια ένα τέτοιο νοσοκομείο, να γίνει εμβολιαστικό κέντρο;», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του TPP.