Προφανή ερωτηματικά προκαλεί η επανεμφάνιση του Σταύρου Μπαλάσκα στις τηλεοπτικές εκπομπές, με αφορμή αυτή την φορά τις δικαστικές εξελίξεις στην επίθεση με καυστικό υγρό κατά νεαρής γυναίκας την άνοιξη του 2020. Εμφανίστηκε μάλιστα ως «συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ».

Υπενθυμίζουμε τις προκλητικές δηλώσεις του τον Ιούνιο για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά νερά: «Δείχνει ότι είναι βλάκας» ο δράστης. Και αυτό γιατί κατά τον ίδιο, αν υποστήριζε άμεσα, «κείνη τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στο θυμό του, ότι τά ‘χασε και “τρελάθηκε” … αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Οι δωρεάν συμβουλές προς επίδοξους γυναικοκτόνους είχαν προκαλέσει κύμα οργής και υπό την πίεσή αυτής, η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέταξε να γίνει ΕΔΕ για τις δηλώσεις αυτές, συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ τον απομόνωσαν χαρακτηρίζοντάς τον πανελίστα που δεν έχει ιδέα για τις βασικές αρχές της προανάκρισης, και ακολούθησε παρέμβαση εισαγγελέα που διερεύνησε ποινικές ευθύνες.

Τελικά, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ.  Δύο μήνες μετά, εμφανίζεται εκ νέου και ενεργός και «συνδικαλιστής». Η ΕΛΑΣ θα πρέπει να απαντήσει για το αν ο Στ. Μπαλάσκας παραμένει σε διαθεσιμότητα και οι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών αν εξακολουθεί να τους εκπροσωπεί.